Introductie Vertrouwenscontactpersoon

Even voorstellen:

Carolien Scholten – Vertrouwenscontactpersoon Grenslopers

Beste mensen,

Graag wil ik me even voorstellen nu ik vertrouwenscontactpersoon geworden ben van de Grenslopers.

 

Ik ben in 1953 geboren, getrouwd met 2 volwassen kinderen en 2 kleinkinderen (geboren in 2016 en 2019), die allemaal niet al te ver hier vandaan wonen.

 

Mijn man en ik zijn relatief nieuw voor Brabant. Zomer 2019 zijn we hier naartoe verhuisd. Zeg maar… de kleinkinderen achterna. Daarvóór hebben we 40 jaar met veel plezier in Groningen gewoond. Groningen is echt volstrekt anders dan Brabant in bijna alle opzichten, maar is een heel mooie en rustige provincie, waar het – tot voor kort – héél prettig wonen was. Maar de aardbevingen gooiden ook bij ons roet in het eten. Alleen al wat dat betreft zijn we heel blij verhuisd te zijn.

Wat opleiding betreft ben ik bioloog, maar ben later professioneel handboekbindster geworden. In Groningen woonden we in een oude boerderij en had ik atelier en cursusruimte aan huis.
Daarnaast heb ik bijna 25 jaar een deeltijdbaan in een ziekenhuis gehad als databasemanager.

In Groningen zijn we al flink aan de wandel gegaan. Op een gegeven moment liepen we – naast de 10km met ons wekelijkse clubje – elke week een georganiseerde tocht in Groningen, Friesland of Drenthe. Meestal 25km, soms 30km.

Bij het verhuizen wisten we niet, dat we hier in zo’n wandelparadijs terecht kwamen! Dus wat dat betreft zijn we met onze neus in de boter gevallen! Al wandelend hebben we – zeker in Coronatijd – al héél veel gezien van Brabant én België.

Mijn man en ik lopen nu ong. 2x per week een tocht van 10 km en daarnaast nog een (iets) grotere tocht van 10-20 km. Het liefst lopen we met georganiseerde tochten mee. Dat is gezellig en je komt nog eens ergens.

Zo bestaat onze wereld op dit moment voor verreweg het grootste deel uit wandelen en de kleinkinderen. We hebben vaste oppasdagen, maar worden daarnaast ook nog wel eens tussendoor gevraagd op te passen en we genieten heel erg van het contact met onze kleinkinderen. Al zijn we ook weer héél blij als we ze in 1 stuk hebben kunnen afleveren aan hun ouders.

Ik voelde me erg aangesproken door de oproep van de Grenslopers om een vertrouwenscontactpersoon. Het gedrag van mens (en dier) in het algemeen heeft me altijd al heel erg geïnteresseerd.

Voelt u zich vooral niet beschroomd om contact op te nemen met mij.  Mijn mailadres: info@depinguin.nl.

Het hoeft echt niet alleen om ernstige problemen te gaan. Zich ongemakkelijk voelen in een bepaalde situatie of merken, dat u dingen niet meer doet alleen om bepaalde mensen te ontwijken of zich heel erg gekwetst voelen door een bepaalde opmerking van iemand. Dat soort zaken kunnen al een reden zijn om contact op te nemen.

Het gaat er immers toch om, dat iedereen op een zo prettige en fijne manier met elkaar omgaat, zodat we heel fijn en veilig kunnen wandelen en/of vrijwilliger zijn!

Wacht daarom a.u.b. ook niet te lang totdat een probleem heel groot geworden is, maar neem gerust al in een vroeg stadium contact op.