Introductie Vertrouwenscontactpersoon

Even voorstellen:
Carolien Scholten – Vertrouwenscontactpersoon Grenslopers

Beste mensen,

Graag wil ik me even voorstellen nu er sprake van is dat ik de vertrouwenscontactpersoon wordt van de Grenslopers.

Ik ben 70 jaar, getrouwd, met 2 volwassen kinderen en
2 kleinkinderen van 7 en 4, die allemaal niet al te ver hier vandaan wonen.

Mijn man en ik zijn relatief nieuw voor Brabant. Zomer 2019 zijn we hier naartoe verhuisd. Zeg maar… de kleinkinderen achterna. Daarvóór hebben we 40 jaar met veel plezier in Groningen gewoond. Groningen is echt volstrekt anders dan Brabant in bijna alle opzichten, maar is een heel mooie en rustige provincie, waar het héél prettig wonen is. Alleen de aardbewegingen gooiden ook bij ons roet in het eten. Wat dát betreft zijn we er zeker niet rouwig verhuisd te zijn.

Wat opleiding betreft ben ik bioloog, maar ben later professioneel handboekbindster geworden. In Groningen woonden we in een oude boerderij en had ik atelier en cursusruimte aan huis.

Daarnaast heb ik bijna 25 jaar een deeltijdbaan in een ziekenhuis gehad als databasemanager.

In Groningen waren we al flink aan de wandel gegaan. Op een gegeven moment liepen we –naast de 10km met ons wekelijke clubje- elke week een georganiseerde tocht in Groningen, Friesland of Drenthe. Meestal 25km, soms 30km.

En bij het verhuizen wisten we niet, dat we hier in zo’n wandelparadijs terecht kwamen! Dus wat dat betreft zijn we met onze neus in de boter gevallen! Al wandelend hebben we –zeker in Coronatijd- al héél veel gezien van Brabant en België.

Onze wekelijkse wandelingen van 10 km doen we met een piepklein clubje wandelaars, die elke week vanaf een andere startplaats vertrekken, als het maar binnen een half uur rijden van Eersel ligt. Ik heb het stokje overgenomen van iemand, die ziek geworden is en ben de routebouwer van dat clubje geworden.

Daarnaast doen mijn man en ik nog 1-2 per week een (iets) grotere tocht. Het liefst lopen we met een georganiseerde tocht mee. Dat scheelt mij weer heel veel werk. 20 km is op dit moment wel de max. Mijn knieën zijn helaas niet meer wat ze geweest zijn.

Zo bestaat onze wereld op dit moment voor verreweg het grootste deel uit wandelen en de kleinkinderen. We hebben een vaste oppasdagen, maar worden daarnaast ook nog wel eens tussendoor gevraagd op te passen en we genieten heel erg van het contact met onze kleinkinderen. Al zijn we ook weer héél blij als we ze in 1 stuk hebben kunnen afleveren aan hun ouders.

Vertrouwenscontactpersoon:

Ik voelde me erg aangesproken door de oproep van de Grenslopers om een vertrouwenscontactpersoon.

Het is nieuw voor mij, maar het gedrag van mens (en dier) in het algemeen interesseert me heel erg.

In 70 jaar kan je veel meemaken waardoor je ervaring groeit en dat is zeker bij mij het geval! Het lijkt me leuk en fijn om uit die kennis te kunnen putten om problemen uit de wereld te helpen.

Voelt u zich vooral niet beschroomd om contact op te nemen met mij via mail of What’s app.  Mijn mailadres: info@depinguin.nl en mobiel (What’s app): 0646912235. Wacht a.u.b. niet totdat er een of ander probleem heel groot geworden is, maar neem gerust contact op, ook als je even over iets wil overleggen, of je je afvraagt hoe iets aan te pakken in de club, of als je b.v. geraakt bent door zomaar een opmerking van iemand. Met iemand anders erover kunnen praten, is vaak erg verhelderend!

En hoe sneller iets doorgepraat wordt, hoe sneller het ook weer de wereld uit kan zijn.

En uiteraard: Ik mag met niemand erover praten. Dus dingen, die u aan mij vertelt, komen niet verder dan mijn oor.

Wat dat betreft misschien wel handig, dat ik een beetje een buitenstaander ben!

Carolien Scholten