Nationale Opschoondag

Nationale Opschoondag en wsv De Grenslopers

 

Zestien vrijwilligers van wandelsportvereniging De Grenslopers kwamen op 18 maart bijeen in GSC Den Eijkholt om deel te nemen aan de 21e editie van de Landelijke Opschoondag. Na een bakje  koffie en een stuk vlaai kregen ze uitleg hoe de actie gepland stond. In groepjes van 3 a 4 personen zouden routes gelopen worden voornamelijk langs de uitvalswegen van Luyksgestel.  Voorzien van fluorescerende hesjes, handschoenen, grijpstokken en vuilniszakken gingen de groepjes enthousiast op pad. Een grote aanhanger vol met zwerfafval was de opbrengst, waaronder heel veel blikjes, sigarettenpeuken, glaswerk en zelfs een matras.

 

Van de ene kant vol trots maar van de andere kant teleurgesteld dat er zo veel rotzooi in de natuur wordt achtergelaten werd met een drankje door de vrijwilligers van De Grenslopers teruggekeken op een succesvolle actie die zeker voor herhaling vatbaar is.