Verslag Ardennentocht

En hier hadden we ons dan een paar maanden lang zo op verheugd!!!

De clubwandeling van 19 april 2020 naar de Ardennen. Ditmaal onder begeleiding van een gids. Die zal ons hoogstwaarschijnlijk door de onbekende paadjes van het gebied rondom het riviertje De Hoegne met zijn watervallen begeleiden.

Er is ook gelegenheid om samen te genieten van de lunch bij een picknickplaats. En als afsluiting gezamenlijk eten, nabij Lommel.

Dus wij staan om 8.00 uur, gepakt en gezakt, in ons clubshirt, met onze stokken klaar voor vertrek. (bijna bij de kerk)

Ja, Jos en Corrie (wij dus) droom maar lekker verder……… er komt geen bus.

Daarom lopen we met ons eigen clubje, van 2 personen, een ronde door de Kempen. We beginnen langs de Goorloop en komen zo langs een sluisje, de eerste waterval. De natuurgebieden rijgen zich aan een: Ten Vorsel – Kroonvense Heide – Reuselse Cirkels – De Beerze – De Pals – Cartierheide – De Pan – Dalem en via het Dalemsstroompje weer terug naar huis.

We kunnen ons wel vinden in dit alternatief. Immers het is goed toeven in de Kempen met z’n vennen, waterpoeltjes, stroompjes, vergezichten over de weilanden, bossen met kronkelende paadjes, heidegebieden, zandpaden en fietspaden. De vogels fluiten en kwetteren er vrolijk op los. Ze hebben er duidelijk zin in, om ons te begeleiden. En zelfs een paar heuveltjes als je over de A 67 gaat met het viaduct. Er zijn voldoende picknickplekjes voor de lunch. De wandelroutes zijn perfect aangegeven d.m.v. knooppuntenroutes. En als gids hebben we een computerstem die zegt hoelang we over een kilometer gedaan hebben. In het Engels, dus we zijn toch een beetje in het buitenland.

“Er lopen 3 reeën de weg over” zeg ik dan.  “Dat zijn hazen”, merkt Jos op.

Hij verstoort mijn dagdromen. Jammer, even waan ik me in de Ardennen. Wie weet komt dat nog een keer, volgend Jaar????

Wij eten dan als afsluiting ook gezamenlijk. Echter niet in Lommel, maar in ons eigen “kot”, op ons eigen terras, met onze eigen frietjes.

Waarom dit verslag door mij gemaakt?

Ik ben het laatste binnen. Volgende keer toch maar een eigen sleutel meenemen.

Blijf gezond!

Corrie.