Bevrijdingstocht

In samenwerking met Voetje voor Voetje

Zondag 22 september 2019

Startlocatie:
TWC De Kempen
Mgr. Smetsstraat 45
5551 AB Valkenswaard

Afstanden/Starttijden:
   8 km van 08:00 – 14:00 uur
10 km van 08:00 – 14:00 uur
15 km van 08:00 – 13:00 uur
23 km van 08:00 – 11:00 uur
35 km van 08:00 – 09:00 uur

Omschrijving:
Op 17 september 2019 is het precies 75 jaar geleden dat Valkenswaard werd bevrijd. Rondom dit jubileum worden er in Valkenswaard diverse festiviteiten georganiseerd.

Als afsluiting van de feestelijkheden is er op zondag 22 september een Bevrijdingstocht.
Twee wandelsportverenigingen, Voetje voor Voetje uit Valkenswaard en De Grenslopers uit Luyksgestel, hebben daarvoor de handen ineengeslagen. Samen hebben ze routes gerealiseerd die het mogelijk maken om mee te wandelen in de voetsporen van onze bevrijders. Je ontdekt tijdens de wandeling plekken uit de operatie ‘Market Garden’.

Om deze wandeling ook voor kinderen aantrekkelijk te maken is een 8 km route gemaakt die start op een rustpost. Er is gezorgd voor vervoer van de startlocatie naar die rustpost. Wat is er leuker dan in een echt legervoertuig te mogen zitten?

Op de startlocatie zijn leden van de Heemkundekring aanwezig om aan de hand van authentieke foto’s uitleg te geven bij elk van de plekken, die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de bevrijding van Valkenswaard.

De routes lopen langs diverse markante locaties, zoals het Brits kerkhof aan de Luikerweg. Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld onze gesneuvelde bevrijders te gedenken door het plaatsen van een kaarsje (door ons ter beschikking gesteld) op een graf.

De routebeschrijving die iedereen mee krijgt, bevat informatie over deze punten. Maar natuurlijk is het ook heerlijk genieten van de prachtige natuur van b.v. de Plateaux.

Kortom voor jong en oud is er heel wat te beleven. Deze wandeling mag je niet missen!

Deelname kost:
gratis voor kinderen t/m 12 jaar
€ 1,00 voor leden van WSV De Grenslopers en Voetje voor Voetje
€ 1,50 voor overige bondsleden
€ 2,50 voor niet-leden
Sticker inbegrepen

Info:
info@degrenslopers.nl
secretaris@devoetjes.nl