De Smokkelroute

Woensdag 25 januari 2017

Startlocatie:
Café Heidelicht
a/d weg Eersel-Postel
Eerselseweg 100
2400 Postel (B)

Afstanden/Starttijden:
  8 km van 08:00 – 14:00 uur
12 km van 08:00 – 14:00 uur
20 km van 08:00 – 11:00 uur

Deelname kost:
€ 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar
€ 1,20 voor leden van WSV De Grenslopers
€ 1,50 voor overige bondsleden
€ 2,50 voor niet-leden
Sticker inbegrepen

Omschrijving:

Speciaal voor onze wandeling opent Patrick Loos, de gastvrije uitbater van café-dancing Heidelicht, zijn zaak op die dag om onze wandelaars te ontvangen. Mede door de TV – uitzendingen: DATEN IN DE DANCING op omroep Brabant is de zaak alom bekend en druk bezocht vooral door wat oudere dansliefhebbers. Verschillende dagen per week gaan daar dan ook de beentjes van de vloer onder de klanken van het aanwezige DECAP-orgel. Maar niet op die woensdag; dan zijn de wandelaars te gast om vanuit deze startlocatie deel te nemen aan onze wandeling door de gevarieerde natuur aan weerszijden van de landsgrens.

De routebouwers zijn van nieuwe clubkleding voorzien, zodat ze duidelijk herkenbaar zijn als
ze in het veld op zoek zijn naar de mooiste paadjes.

Langs grenspalen die Nederland van België scheiden gaat het en ook de nagebootste dodendraad die in de eerste wereldoorlog zoveel ellende veroorzaakte zit in de route met daarbij een informatiepaneel voor de wandelaar die meer over de geschiedenis van de streek wil weten.

 

De eerste Grenslopers-tocht van het wandeljaar 2017 biedt de deelnemers een mooie natuurtocht met onderweg een knusse rustpost met volop keuze voor een hapje en een drankje. En….terug bij Heidelicht is het ook daar goed toeven onder het genot van een echt Belgische pintje of een Trappistje van het vat. Op verzoek wil patron Patrick dan het orgel nog wel een extra toegift laten geven.

Info:
040-2017932
info@degrenslopers.nl