Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Clubwandeling De Plateaux-Hageven

28 september @ 10:00 - 16:00

Voor de volgende clubwandeling heeft de activiteitencommissie haar oog laten vallen op De Plateaux-Hageven. Op zaterdag 28 september vertrekken we om 10 uur bij de werkschuur van Natuurmonumenten Barrier 15a 5571TV Bergeijk. Na 6 km. wandelen bereiken we bezoekerscentrum De Wulp. Daar is koffie of thee met een stukje vlaai. Vervolgens wandelen we in 5 km. terug naar het beginpunt. Het is mogelijk om de route uit te breiden met nog een lus van 8 km. over de Liskes, deze ligt aan de andere kant van de doorgaande weg.

De Plateaux-Hageven vormt een internationaal natuurgebied van de Nederlandse Vereniging Natuurmonumenten en het Vlaamse Natuurpunt in natuurgrenspark De Groote Heide. De Plateaux bestaan voor een deel uit vloeiweiden langs de Dommel, die met populieren beplant zijn. Deze vloeiweiden zijn vanaf 1847 aangelegd. Het Belgische gedeelte heet Hageven. Omdat de vloeiweide afhankelijk was van de watertoevoer vanuit het Kempens Kanaal, via de Spijsloop, werd deze zich in België bevindende waterloop opgekocht. Het Belgische gedeelte omvat een gebied dat vochtiger is dan De Plateaux. Het wordt voor een deel ingenomen door het Dommeldal, terwijl er ook enkele vennen liggen, zoals het Hageven. Er zijn enkele vogelkijkhutten aangelegd.

Deze activiteit is alleen voor leden. De eigen bijdrage is € 4,-. U kunt zich inschrijven door vóór 1 september a.s. het verschuldigde bedrag over te maken op:
IBAN NL 10 RABO 0130 6194 93 t.n.v. Penningmeester WSV De Grenslopers Luyksgestel,
o.v.v. Plateaux, uw naam, plaatsnaam en zo mogelijk uw e-mail adres. Pas na ontvangst van uw betaling kan uw deelname geregistreerd worden! Het vervoer naar de Plateaux is op eigen gelegenheid.

Om de kosten te drukken willen wij carpoolen promoten, wie daar interesse in heeft kan zich melden bij
Jan Nijssen (06-40685859).

Gegevens

Datum:
28 september
Tijd:
10:00 - 16:00

Organisator

WSV De Grenslopers
E-mail
info@degrenslopers.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Werkschuur Plateaux
Barrier 15a
Bergeijk, Noord Brabant 5571 TV Nederland
+ Google Maps