Natuurloop voor Huntington

Hallo wandelaars,

Het zal u niet ontgaan zijn dat de vriendengroep van Nancy van Gisbergen uit Hooge Mierde een actie gestart is om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen de Ziekte van Huntington.
Nancy is getroffen door deze ziekte. Zij treedt naar buiten om deze ziekte een gezicht te geven. Dat is belangrijk om de ziekte uit de taboesfeer te halen. Wellicht heeft u het interview met haar gelezen in De Uitstraling (week 39) of haar filmpje gezien op https://vimeo.com/180768238

Wat is de Ziekte van Huntington?
Huntington is een dodelijke, mensonterende ziekte waartegen geen medicijn bestaat. De symptomen lijken op die van A.L.S., Alzheimer en Parkinson ineen. Veel patiënten overlijden na een slopende periode van gemiddeld 15 tot 20 jaar. De Ziekte van Huntington is erfelijk en nog redelijk onbekend. Kans op genezing of een middel om de ziekte te voorkomen, is er nog niet.

Doelstelling Campagneteam Huntington
In mei 2016 is de landelijke campagne van start gegaan. Het landelijke Campagneteam Huntington – dat bestaat uit vrijwilligers – wil bereiken dat er binnen tien jaar een geneesmiddel is. Juist nú zijn er namelijk doorbraken in wetenschappelijk onderzoek naar genezing die veelbelovend zijn. Het landelijke campagneteam zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar genezing. Met €4 miljoen extra verwacht men de komende jaren de belangrijke stappen te kunnen zetten.

Wat doen De Dorpslopers om te helpen?
Op zaterdagmiddag 17 december 2016 wordt door onze eigen leden een Natuurloop voor Huntington georganiseerd.
Deze loop wordt in de mooie natuurrijke omgeving van Hooge Mierde uitgezet voor zowel wandelaars als hardlopers. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan het Campagneteam Huntington.

Er kan deze dag tussen 13.00 en 14.00 uur gestart worden vanaf het Myrthaplein. Deelname voor volwassenen bedraagt €10,- (inclusief kop soep) en voor kinderen tot 15 jaar €2,50,- (inclusief versnapering)

Hardlopers hebben de keuze uit 5, 10, 15 of 20 km, voor wandelaars is de keuze 5, 10 of 15 km.

Samen lopen we voor hoop op genezing tegen deze vreselijke ziekte!!

Graag tot zaterdag 17 december!

Loop- en wandelgroep “De Dorpslopers” Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel e.o. www.dorpslopers.nl