De Kempische Smokkelroute

 

Op zondag 20 maart organiseert WSV de Grenslopers in samenwerking met Staatsbosbeheer een wandeltocht over de Cartierheide en Hapertsche heide die samen 220 hectare groot zijn.

Een mooi stukje is het dijkje dat over de Cartierheide loopt langs het Dalemstroompje en een ooit voor de jacht op waterwild aangelegde vijver. Aan weerskanten van het smalle pad staan markante berken die met hun hoogste wortels boven de grond uit steken.

zondagwerkgroepIn het moerasje van de voormalige vijver groeit tegenwoordig gagel, er loopt ook vee rond en de gladde slang kun je ook tegenkomen, net als de buizerd, de havik, de wespendief en de kluizenaar. Ook de blauwe kiekendief die er overwintert en gebruik maakt van gezamenlijke slaapplaatsen op de Hapertsche heide. De vrouwtjes zijn in de meerderheid want bij vorst trekken de mannetjes naar warmere streken. Grappig is dat de mannetjes ‘s ochtends na het opstaan zuidwaarts vliegen en de vrouwtjes noordwaarts.

Verder komen we ook de dodendraad tegen uit de oorlog. Dus echt de moeite waard om te komen wandelen op 20 maart.

 

De Zondagwerkgroep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.